11 Şubat 2020 Salı

Göz Kuruluğu Nedenleri


Göz Kuruluğu Nedenleri


Göz kuruluğu pek çok hastada görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın pek çok farklı sebebi bulunmaktadır. Klima, güneşli havalar, denizde fazla vakit geçirmek, aşırı rüzgâr, aşırı kahve çay tüketimi, kontak lens kullanımı, sürekli telefon ve bilgisayar ile vakit geçirmek, makyajı temizlemeden uyumak ve bazı ilaçların yan etkisi göz kuruluğuna neden olmaktadır.

Bir kişi göz kuruluğu yaşıyorsa gözlerinde batma, yanma, kızarıklık, sürekli acı hissi ve bulanık görme gibi belirtiler meydana gelir. Özellikle gözlerde kuru batma çok sık karşılaşılan bir belirtidir. Bu durumda kişinin mutlaka bir göz doktoru tarafından muayene edilmesi ve uygun tedavinin uygulanması gerekir.

Göz Kuruluğu Tedavisi


Göz kuruluğunun tedavisi göz yaşartıcı damlalar ile yapılmaktadır. Tabi ki ilerleme durumuna bağlı olarak bir takım ilaçların da kullanılması gerekebilir. Fakat göz kuruluğunun kalıcı olarak tedavi edilebilmesi için kişinin göz kuruluğuna neden olan ortamlardan da kaçınması gerekir. Bununla birlikte düzenli olarak kontrollerinin sağlanması ve tekrarladığı durumlarda tekrar göz doktoru tarafından muayene edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder