4 Şubat 2020 Salı

Göz Kapağı İltihabı


Göz Kapağı İltihabı


Göz kapağı iltihabı yaş ve cinsiyet fark etmeden herkeste çıkabilecek bir göz hastalığıdır. Bu hastalık ön iltihap ve arka iltihap olmak üzere 2 farklı grupta incelenir. Her iki grubun oluşmasındaki neden ise vücutta aşırı bakterinin bulunmasıdır. Ön göz iltihabında gözün ön kısmı ve kirpikler etkilenirken arka kısmında gözyaşı kanalları ve göz kapağının iç tarafı etkilenir.

Göz kapağı iltihabı kolay bir şekilde belirti vermektedir bu nedenle teşhisi kolay konulur. Göz kapağı iltihabının ilk belirtisi gözde şişlik meydana gelmesidir. Kirpilerin kızarması, ışığa bakınca gözde yanma hissi ve gözde kuruluk hissetmek de diğer belirtileri arasındadır. Göz doktoru ilk muayenede hastada göz kapağı iltihabı olduğunu anlayabilir.

Göz Kapağı İltihabı Tedavisi


Göz kapağı iltihabının tedavisi son derece basittir. Göz damlası ve çeşitli ilaçlar ile göz kapağı iltihabı tedavi edilir. Kimi zaman kullanılan ilaçlara rağmen hastada iltihap devam edebilir fakat doktor kontrolleri düzenli olarak sağlanırsa iltihap kontrol altına alınabilir. Yukarıdaki belirtileri yaşayan hastanın mutlaka bir göz doktoruna görünmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder